Datum: 26. 5. 2011

Odbor rdečega križa

 • Zanje objave

 • V Lomu je lepo

  LOM, TI DOLINICA ZALA,
  TI ZVONČEK POMLADNI ZVONI,
  TI TROBI TROBENTICA MALA,
  SINIČKA TI POJE VSE DNI.

  OB TEBI POTOČEK SE VIJE,
  DA ŽEJNA NE B`LA B` NIKDAR,
  NAD TABO PA SONČECE SIJE,
  DA SREČNA BILA BI VSEKDAR.

  DOLINICA MOJA IN HRIBI,
  PRELEPA OB ROBU GOZDOV,
  ŠE LEPŠA KO SNEŽEK KRISTALNI
  DARUJE TI PLAŠČEK SVOJ NOV.

  TE STORŽIČ VISOKI VARUJE,
  ODEVA TE MODRO NEBO,
  TI VETR`C POREDNI KRALJUJE,
  KAKO JE V LOMU LEPO.

  A. Meglič
 • Ansambel Zarja

 • AKTIVNOSTI KRAJEVNEGA ODBORA RDEČEGA KRIŽA LOM

  V Lomu je bilo v letu 2012 61 krajanov starejših od 70 let, od tega 39 žensk in 22 moških. Starejših od 80 let pa jih je 19, od tega 15 žensk in 4 moški.

  Najstarejša, Harižova mama, ki živi v Kovorju, bo 7. 3. dopolnila 102 leti. Najstarejša v Lomu živeča pa je Kralj Neža, ki je že dopolnila 89 let, aprila pa tudi Meglič Jožefa, Lom 43. Od moških pa je najstarejši njen mož, Anton Meglič, ki bo poleti dopolnil 86 let.

  Ob srečanju starejših krajanov v Lomu otroci POŠ Lom , ob pomoči učiteljic pripravijo vsako leto zelo prijeten kulturni program. Predstavijo se z igrico, zapoje pa tudi otroški pevski zbor. Druženje starejših in mlajših je zelo prijetno, pa tudi zanimivo.

  Udeležence pozdravita tudi predsednik KS Lom, Matej Slapar in župan Občine Tržič, Borut Sajovic. Predstavita jim delo v KS in občini, načrte, svoja mnenja in stališča pa povedo tudi krajani sami.

  Za veselo razpoloženje poskrbijo Lomski fantje. Vsak dobi tudi darilo. Tiste, ki ne pridejo, jih obiščemo tudi na domu. Letošnje leto smo poskrbeli, da bodo tudi starejši ljudje bolje osvetljeni na cesti, zato smo jim podarili svetilke in odsevnike.

  Tako kot vsako leto, smo tudi letos v mesecu marcu skupaj z Društvom diabetikov Tržič, pripravili merjenje holesterola, krvnega tlaka in sladkorja ter trigleciridov. Ta merjenja so vsako leto dobro obiskana. Vsak udeleženec lahko ugotovi, kakšno je njegovo zdravstveno stanje. Po merjenju vsako leto pripravimo tudi predavanje. V preteklosti smo dali večji poudarek zdravi prehrani, v letošnjem letu pa nam je fizioterapevtka Tanja Košir pripravila zelo zanimivo predavanje, o pomenu gibanja za zdravo življenje. Zahvaljujemo se gospe Nuši Hafner za dolgoletno sodelovanje in pogostitev brez sladkorja.

  KO RK Lom, želi ljudi družiti, jim izkazovati pozornost in pomagati, če je to potrebno.

  Prosimo vas, da se s svojimi predlogi, mnenji in željami obrnete na KO RK Lom, ki ga sestavljamo:

  • Mira Čemažar, tel. 04 5945 062
  • Janko Meglič, Olipov
  • Nika Stare, Staretova
  • Ivanka Tišler, Kuštrova
  NA VRH
  Za ogled priporočamo Internet Explorer 7+, Firefox 3+, Chrome, zaslon 1024 x 768 ali večji.
  © Melom d.o.o. Tržič
  © 2011