Datum: 26. 5. 2011

Osnovna šola

 • Zanje objave

 • V Lomu je lepo

  LOM, TI DOLINICA ZALA,
  TI ZVONČEK POMLADNI ZVONI,
  TI TROBI TROBENTICA MALA,
  SINIČKA TI POJE VSE DNI.

  OB TEBI POTOČEK SE VIJE,
  DA ŽEJNA NE B`LA B` NIKDAR,
  NAD TABO PA SONČECE SIJE,
  DA SREČNA BILA BI VSEKDAR.

  DOLINICA MOJA IN HRIBI,
  PRELEPA OB ROBU GOZDOV,
  ŠE LEPŠA KO SNEŽEK KRISTALNI
  DARUJE TI PLAŠČEK SVOJ NOV.

  TE STORŽIČ VISOKI VARUJE,
  ODEVA TE MODRO NEBO,
  TI VETR`C POREDNI KRALJUJE,
  KAKO JE V LOMU LEPO.

  A. Meglič
 • Ansambel Zarja

 • Osnova šola Lom pod Storžičem je ena od podružnic OŠ Tržič. Dograjena je bila avgusta 1930, pričetek pouka pa je bil 16. septembra. Zgradba je bila za tiste čase prava lepotica. Kljubovala je vsem spremembam in ob praznovanju 70 – letnice šole, doživela temeljito obnovo. Posodobljena pa ni bila samo njena zunanjost, temveč tudi notranjost. V zgradbi so svetle, moderno opremljene učilnice, ki nudijo učencem in učiteljem vse pogoje za izvajanje pouka po najnovejših metodah in oblikah. V šolskem letu 2009/2010 obiskuje šolo v treh oddelkih 29 učencev.

  Naša majhnost po številu otrok ni majhnost po dejavnostih in uspehih, ki jih učenci pod mentorstvom in vodstvom učiteljic in zunanjih sodelavcev dosegajo na izobraževalnem, športnem in kulturnem področju.

  Učitelji v pouk uvajamo moderne metode dela (sodelovalno učenje, delo z gradivi, računalnikom …). Za izvedbo učnih ur se poslužujemo didaktičnih oblik, ki aktivirajo učence za samostojno delo. Učence navajamo na življenjske situacije in uporabo pridobljenih znanj v njih.

  Šolska znanja bogatimo s praktičnimi preizkusi in preverjanji v uporabnih situacijah. Naš moto je »ŠOLA JE ENO SAMO ŽIVLJENJE«. Učitelji poskušamo v čim večji meri biti samo mentorji pri pridobivanju znanj in ne vir podatkov. Zavedamo se, da kar posejemo, bomo tudi želi.

  Kronika OŠ Lom (PDF, 1MB)

  NA VRH
  Za ogled priporočamo Internet Explorer 7+, Firefox 3+, Chrome, zaslon 1024 x 768 ali večji.
  © Melom d.o.o. Tržič
  © 2011