Datum: 26. 5. 2011

Vrtec

 • Zanje objave

 • V Lomu je lepo

  LOM, TI DOLINICA ZALA,
  TI ZVONČEK POMLADNI ZVONI,
  TI TROBI TROBENTICA MALA,
  SINIČKA TI POJE VSE DNI.

  OB TEBI POTOČEK SE VIJE,
  DA ŽEJNA NE B`LA B` NIKDAR,
  NAD TABO PA SONČECE SIJE,
  DA SREČNA BILA BI VSEKDAR.

  DOLINICA MOJA IN HRIBI,
  PRELEPA OB ROBU GOZDOV,
  ŠE LEPŠA KO SNEŽEK KRISTALNI
  DARUJE TI PLAŠČEK SVOJ NOV.

  TE STORŽIČ VISOKI VARUJE,
  ODEVA TE MODRO NEBO,
  TI VETR`C POREDNI KRALJUJE,
  KAKO JE V LOMU LEPO.

  A. Meglič
 • Ansambel Zarja

 • Otroci so ustvarjali z glino. Več v predstavitvi: Glina v vrtcu (PowerPointova predstavitev – 11MB)

  Je v obnovljeni stavbi podružnične šole OŠ Tržič. Z življenjem in delom poživlja utrip vasi. En oddelek vključuje otroke različnih starosti. Ima razdeljevalno in mlečno kuhinjo, ki skrbi tudi za prehrano osnovnošolcev.

  POSEBNA ZNAČILNOST našega vrtca je, da so vanj vključeni otroci, stari od 2 do 6 let. Imamo večjo in manjšo igralnico, uporabljamo pa tudi telovadnico. Manjša igralnica nam služi tudi za počivanje otrok.V neposredni bližini imamo otroško igrišče in dvorišče, kjer se zabavamo na svežem zraku. Glavna dejavnost je vzgoja in varstvo predšolskih otrok. Nacionalni dokument, ki predstavlja osnovo dela v vrtcu, je Kurikulum za vrtce.

  NAŠ VRTEC JE KOT ENA VELIKA DRUŽINA. V skupini so malčki, ki ponavadi „priracajo“še v pleničkah, pa do starejših radovednežev, ki jih že zanimata svet črk in številk. Otroci imajo v skupini, kjer so različno stari, veliko možnosti za socialno učenje. Mlajši otroci opazujejo, spremljajo starejše, ki so jim vzor pri igri in dejavnostih. Starejši otroci se učijo biti strpni, prijazni, predvsem pa se naučijo znati pomagati nekomu, ki nekaj še ne zna ali ne zmore.

  POVEZANI SMO Z OKOLJEM, V KATEREM ŽIVIMO. Sodelujemo in srečujemo se z gasilci, športnim društvom, krajevno skupnostjo in krajani, ki otrokom predstavijo značilnosti naše vasi, praznike in običaje.Sodelujemo tudi z OŠ Lom, saj se zaradi bivanja v isti stavbi vsak dan srečujemo.

  CELO LETO SPOZNAVAMO NAŠO LEPO VASICO V VSEH LETNIH ČASIH. Skupaj prehodimo vse griče v bližnji okolici, spoznavamo cvetlice in rastline na naših travnikih in drevje v bližnjih gozdovih. Otroci na pohodih spoznavajo različne poti, imenujejo gore in vaške objekte. Naučijo se prisluhniti naravi in jo spoštovati. Prijazni smo do vseh ljudi, radi pa prisluhnemo tudi njihovim izkušnjam.

  NA VRH
  Za ogled priporočamo Internet Explorer 7+, Firefox 3+, Chrome, zaslon 1024 x 768 ali večji.
  © Melom d.o.o. Tržič
  © 2011